Koolhydraatarm brood

Waarom koolhydraatarm brood?
Het Dr. Atkins Dieet Revolutie is één van de eerste diëten gebaseerd op het beperken van koolhydraten (1970). Deze manier van afvallen is de laatste jaren weer in de belangstelling gekomen. Geen koolhydraten, wel vet. De voorschriften van het Atkins Dieet gaan in tegen ideeën die de meeste gezondheidsinstellingen als gezond beschouwen. Wie het dieet wil volgen moet brood, pasta, aardappelen en suiker permanent schrappen. Vis, vlees, kaas, eieren, boter en olie mogen onbeperkt gebruikt worden.

In één plakje brood zitten ongeveer 4,8 gram koolhydraten. En in de crackers 3,4 en de koeken ook 3,4 en daar zitten ook bijzonder weinig calorieën in.

Waarom koolhydraatarm brood bijBakkerij Baas?
Omdat mensen die graag lekker en gezond brood willen eten, en toch af willen vallen volgens het Atkinsdieet, met dit brood de ideale formule hebben.

Koolhydraat arm meel
Samen met een molenmaar hebben wij een meelsoort gemaakt op basis van tarwe, zonnepitten, lijnzaad en soja. Deze meel bevat 60-70% minder koolhydraten! Het brood dat wij hiervan maken is dus geschikt voor het Atkins-dieet.