Hoe weet je nou of je maatschappelijk verantwoord bezig bent? Dat is niet zo makkelijk te zeggen, want de maatschappij verandert voortdurend en er wordt steeds iets anders verwacht van bedrijven. Wat vandaag geaccepteerd wordt, is morgen taboe, en wat we in Nederland normaal vinden, is in Brazilië of China vreemd. Het voortdurend afstemmen van bedrijfsbeslissingen op de belangen van de maatschappij is uiteindelijk een belangrijke stap bij bakkerij Baas

Maatschappelijk verantwoord ondernemen komt er dus op neer dat je als bedrijf werkt op een manier die door de maatschappij verantwoord gevonden wordt. Dat betekent dat wij steeds bewust op zoek zijn naar manieren om ons bedrijf te verbeteren.

Dat betekend dat wij verantwoordelijkheid (willen) dragen voor maatschappelijke problemen zoals luchtvervuiling, klimaatverandering, arbeidsomstandigheden of vergrijzing. MVO begint met dat bedrijven proberen deze problemen niet groter te maken. Ondernemers die een stap verder gaan, streven ernaar een bijdrage te leveren aan het oplossen van deze problemen. En dat willen wij proberen met behulp van ons fantastisch team.

Zo hebben wij elke dag too good to go tassen in de winkel. Wat de dag ervoor niet verkocht is dat kan de volgende dag goedkoper weg.

En natuurlijk hebben wij een electrische auto. Beter voor de luchtkwaliteit en het klimaat.

Ook hebben wij mensen in dienst en stagelopers die niet overal aan de slag kunnen. Heel normaal bij bakker Baas die met zijn medewerkers er in gelooft dat het goede begint bij jezelf en je maar eerlijk en goed met de natuur en je omgeving om gaat.
We zoeken en vinden veel inspirerende manieren om ons personeel gezond, tevreden en betrokken te houden.

In onze bakkerij hebben we alleen LED verlichting. Alle tl’s en lampen zijn vervangen. Scheelt energie maar ook geld.

Ook kopen wij in bij zoveel mogelijk Nederlandse bedrijven en letten erop dat onze verse vruchten wel zoveel mogelijk uit Nederland moeten komen.

Hoe mooi is dit!! Wij helpen nu financieel mee om de molen de Lastdrager weer een nieuw hart te laten krijgen en dan daar meel in te kopen. Dit is super duurzaam; Meel uit de Wieringermeer zo de molen in en dan op nog geen kilometerafstand wordt het gebakken en de afstand tussen de bakkerij en de winkel is nog geen 20 meter! Fantastisch toch.

Onze visie van en over MVO

Waar staan wij voor?

Welke maatschappelijke thema’s zijn voor ons belangrijk?

Waar willen wij aan bijdragen?

Voor wie bestaan we en elke maatschappelijke meerwaarde hebben wij gaan we regelmatig tegen het licht houden. Zo blijven we scherp en als iemand ons daarbij kan helpen dan horen we graag goede en werkzame tips. Alvast bedankt!